fallback

Ден след като отбелязахме 30 години от демократичните промени в България, млади българи с интерес към политиката пресъздават кръглата маса от онези години, на която беше определен новият курс, към който страната ни върви вече три десетилетия. За събитието говорят Атанас Радев - председател на Студентския клуб на политолога, и Илина Мутафчиева от Националния младежки форум и докторант.

"Ние от студентски клуб на политолога активно се занимаваме с политика и бих могъл да кажа, че от дистанция на времето не сме обременени от събитията, които са се случили преди 1989 и по времето на Прехода, имаме по-обективна преценка за това какво се е случило", коментира Атанас Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"За нас демокрацията не е даденост. Това се опитваме да възпитаваме в нашите участници на различни обучения. Говорим какво е демокрация, какви са нейните ценности и защо тя е важна, да бъде отстоявана всеки ден, защото както я има днес, така утре може и да я няма", отговори Илина Мутафчиева на въпроса дали взимаме за даденост демокрацията.

Атанас Радев разкри, че на кръглата маса ще има студенти от различни специалности и всеки един ще изложи неговите виждания за развитие на България.

"Това е една от малкото кръгли маси, която не се прави от млади хора за млади хора", заяви Мутафчиева като допълни, че "Галъп Интернешънъл" организира събитието.

И двамата са на мнение, че паралелите с други страни са хубаво нещо, но трябва да се гледат и лошите примери, от които може също да се поучи обществото ни.

Кръглата маса ще се проведе днес от 9 часа в  клуб "Перото". Достъпът е свободен за всички желаещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

V

преди 4 години

Демокрацията е анархия с банани в която основен спорт е атаката на държавната хранилка .Демокрацията е анти капиталистическа и службогонска ;)

25

бай Иван

преди 4 години

Изкарайте репортажа за кръглата маса от телевизията,първа или втора програма ,към 3 часа след полунощ,който беше много кратък.Повече не го показаха! Чух само,че овчедушно се разбраха,първоначалният капитал да се осигури по спекулативен начин??? После разбрах,че понятието "спекула",за тия умчовци означавало гандиозна кражба на банки и промишленост от комунистите.

24

Дръндер

преди 4 години

Статистически погледнато всички коментирали тук, са болни мозъци....

fallback