Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

В България трудно приемаме различните. Тревожната тенденция се потвърждава и от последните проучвания за предубедеността на българите към децата от социалните домове, пише Bulgaria ON AIR.

Георги Димитров се ражда в Бургас преди 30 години. Отраства в дом за децa, лишени от родителски грижи. Малко преди да го напусне създава групата "Петлите", в която се включват и други деца от домове. И така вече 13 години формацията представя различни танцувални спектакли със социална тематика.

През годините 150 деца вземат участие в "Петлите", като постепенно танцовата  формация прераства в социален проект. Финансирането е основно от дарители и общини, казва Георги.

Постепенно отношението към групата им се променя и от "децата от домовете" те се превръщат в група, печелеща международни награди.

По повод 30 годишнината си Георги решава да издаде и книга, разказваща за живота му, която той написва заедно с журналиста Елка Василева.

На 21 ноември, отново в Бургас, предстои и поредният им концерт, а с билета, който закупите, подпомагате цялата им дейност. Целта на Георги е да обиколи цялата страна, защото вярва, че ако всеки подаде ръка на някой, който не е бил с равен старт в живота, България ще бъде едно по-добро място за живеене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Nadia

преди 4 години

Браво!Продължавай да твориш ДОБРО!

fallback