Снимка: Булфото
fallback

Институтът за пътна безопасност се обърна към всички новоизбрани кметове незабавно да възложат  извършването на инспекции по пътна безопасност на местата с концентрация на ПТП в градовете, както и в зоните на спирки на градския транспорт, районите около училища и детски градини.

Oще по темата
"Идентифициранетo на дефицити на пътна безопасност е възможност за предприемане на адекватни мерки от страна на собственика на пътната инфраструктура за предотвратяване на тежки пътнотранспортни произшествия. Опитът на Института показва, че тежкият инцидент, случил се във Варна през изминалото денонощие, се дължи основно на пропуски в организацията на движението и липса на конкретни политики, с които да се оказва качествена превенция над риска в зоните на спирки", пише в позицията на организацията.

Експертите на ИПБ настояват на базата на инспекция по пътна безопасност да се набележат и изпълнят мерки, свързани с обезопасяването на зоните на спирките в населените места.

При извършени инспекции на много места прави впечатление, че често се нарушават правилата за това къде и как може да се поставят спирки и спирконавеси.

Така например в София скоро бяха идентифицирани спирки, които се намират в зоната на кръстовище, в град Крън, където загинаха шест човека преди по-малко от месец, в зоната на тежкото ПТП беше идентифицирана незаконна спирка, която е обособена именно от администрацията на община Крън. Единствената възможност, която може да доведе до обезопасяването на спирките и гарантиране на живота и здравето на хората, които са избрали да използват градския транспорт за придвижване, е чрез извършването на експертни проверки и изработването на конкретни мерки, пишат още от Института за пътна безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ха-ха

преди 4 години

До Анонимен"Загинали 6 човека"? Поспри с лъжите! Срама нямате!Няма да се удрят, ако не гледат само в GSM-мите. Днес, 06 ноември една млада жена със слушалките в ушите пресече пред трамвая на графа и изобщо не разбра какво е направила, ако я беше блъснал пак перките, които ги няма ли щяха да бъдат виновни?Престанете да приписвате собственото си бехаберие на някой друг!

13

Коментар

преди 4 години

Каква организация на движението! Причините са субективни - грешка на шофьора.Нечестно е причината всяко произшествие да се прехвърля на общината и на кмета.По-скоро шофьорите, пешеходците, велосипедистите следва да са по-внимателни.

12

някой

преди 4 години

До ВарненскиТова са НПО търсещи дивиденти от всяка трагедия.

fallback