Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

З0 години след свалянето на Тодор Живков, участниците в Първия координационен съвет на Съюза на демократичните сили се събраха да почетат датата. Живи ли са идеалите на СДС днес и постигна ли Съюзът целите си?

Първите викове за демокрация и първите сини лентички. Събитието е необичайно за последните четири десетилетия към онзи момент. На площада пред "Св. Александър Невски", в условията на комунистически режим, се провежда мирно шествие, припомня Bulgaria ON AIR.

Това е първата организирана масова опозиционна проява, с конкретен повод – подписка против строителството на водни каскади във високите части на Рила, които застрашават реките Рила и Места.

Според участниците именно трети, а не десети ноември е поставил началото на промяната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Нормален

преди 4 години

Да им пикая на прехода. Свинската чума да мутира, тях да хване!

78

Анонимен

преди 4 години

"...които застрашават реките Рила и Места.".......Места наистина е река, но Рила? Има Рилска река.

77

До пасивния №82-II

преди 4 години

..електронни калкулатори бяха на всяко бюро на Univ. of London! Такива неща правеха само в Щатите и Япония! Русия купуваше централите на три завода, а белоградчишките телефони там ги купуваха с връзки! Печелехме яко! Отиди да видиш руините на завода в Белоградчик, вече дело на демокрацията! Отиди да видиш развалините на Каблешковския "Винпром", който вътре беше бижу от неръждавейка и произвеждаше милиони литри превъзходно вино! Това го стори банкерката Петя Славова!Ще дойде Видов ден! С бес..ки

fallback