fallback

"Ние сме против административно определяне на минималната работна заплата, а не против нейното увеличаване. Смятаме, че тя трябва да се договаря между синдикати и работодатели и да е различна в различните икономически дейности", каза Васил Велев в предаването "Денят ON AIR".

Oще по темата
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България коментира предвидения бюджет за 2020 година. "Обявено е преди две години. Това са планирани ръстове в средносрочната рамка", коментира Велев 17-процентовото увеличение на заплатите на учителите.

Той отбеляза, че е важно и увеличението, предвидено в секторите "Наука" и "Култура".

"Това, което ние критикувахме в бюджета, е че се наливат много пари в нереформирани системи, каквито са публичната администрация и системата за сигурност. Ние сме страната с най-много служители на МВР на глава от населението", коментира Васил Велев в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че планираните увеличения в бюджетната сфера могат да се избегнат чрез реформирането на сектора.

Председателят на АИКБ отбеляза, че са необходими 100 хил. души, за да се запълни недостига на човешки ресурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

В цял свят има МРЗ и МРЗ по браншове. И за какъв недостиг говорим въобще. Има недостиг само и единствено на качествени работодатели, достойно заплащане и достойни условия на труд. Цяла Западна Европа е залята от българи, хората работят за МРЗ на съответната държава, плащат наем и пак са по-добре отколкото в родината си. Да не се заблуждаваме как масата емигранти са на топ позиции, хората емигрират за да оцеляват.

15

Скептик

преди 4 години

Чиновниците да станат 1/3 от сегашните. Всички знаят какво е чиновник. Държавни общински все тая. Фирмите си ги хранят техните сами. Хитрите чиновници отиват в кухи фирми за консултантски услуги по европеизацията. Тези фирми да се закрият като не им се дават фондове на тумбак

14

Анонимен

преди 4 години

Първо трябва да има синдикати в държавата.Във всяка една частна /държавна/ фирма с може би над пет работника задължително да има представител на синдикатите / не администратор/.

fallback