Снимка: БТА

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че промяната започва от ГЕРБ.

Навсякъде и два пъти, някъде и повече, побеждаваме основния политически опонент. Най-важното е стабилността на управлението, изтъкна той в първи коментар за местните избори.

Още по темата
Борисов каза, че десните хора са по принцип демократи.

"Ако считат, че тези кукувици са промяна, констинбродска промяна...аз съм демократ по душа, вярвам на инстинкта на хората", коментира той предстоящия балотаж в София между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова.

Единственото сигурно е Орландовци, каза Борисов в отговор на въпрос дали Фандъкова е сигурен победител и отново каза: "Дали е по-добре констинбродската афера да я правят за кмет?".

За мен като лидер на партия е важен един резултат и това е безапелационната победа над БСП навсякъде, в София двойно. Дали ще се опитат сега с мимикрия, като гущери с опашките и хамелеони да водят пазарлъци с други партии, не ме интересува, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Той благодари на гласувалите. Според Борисов БСП са много интересна партия - искат субсидии, а като дойдат избори, нямат кандидати.

Той заяви, че ще продължи промените в ГЕРБ, а по отношение на управлението, че трябва да се довършат големите инфраструктурни проекти.

Борисов посочи, че въпреки липсата на Цветан Цветанов всички в партията са се справили прекрасно с кампанията. Изпълнителната комисия показа, че може да работи и то в много по-тежки условия, коментира той.

Според него кампанията е била мъдра, зряла, с едно-две изключения.

Избирателната активност пък била каквато винаги. Изборният ден навсякъде е приключил, бюлетините се извозват, отчел пред него вицепремиерът Дончев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase