fallback

Едва 5% от шофьорите у нас определят себе си като високорискови, сочи проучването "Индекс за безопасно проучване".
Oще по темата


Изследват се вижданията на шофьорите на възраст между 18 и 75 години за собствените им реакции и умения. Анкетирани са над 56 000 шофьори, предава Bulgaria ON AIR.

Само 5% са определили себе си като високорискови. При тях опасността е комбинация от висока скорост, арогантност и в много случаи - твърде малко умения.

Много повече хора определят себе си като слаборискови - 48%. Те смятат, че са образцови, допускат по-малко грешки, адекватни и по-рядко санкционирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Шофьор от 40 години

преди 4 години

Около 80-90% са слаборискови шофьори, а около 1% са високорискови, останалите са среднорискови.Повечето хора просто не забелязват нискорисковите шофьори и помнят само високорисковите и затова си мислят, че са много. От доста отдавна около мен не е имало рискова ситуация на пътя, въпреки че има доста нарушения, които плачат за голяма глоба.

10

Нормално е

преди 4 години

Останалите 90% са толкова прости и неграмотни, че не го осъзнават. Няколко примера от последните 2 дни- руса кака кара срещу мен в еднопосочна улица, викам назад, тя ме пита защо....чичак на над 50 3 пъти ме засича без мигач, като накрая ме изблъска в насрещното, като го спрях ми вика, ти не виждаш ли че ти карам от дясно, аз съм с предимство. *** спрял на автобусна спирка, буса не може да взезе в спирката и става страшна тапа, при забележка- кво се дзвериш не виждаш ли че говоря по телефона.

9

До 9

преди 4 години

Всеки се дразни когато не може да мине бързо и удобно, така че проблема е в самото кръстовище. От това което си написал излиза, че има само една лента на натоварен главен булевард, което е абсолютна глупост. Но да не е правилно да се предреждаш, още повече така да създаваш опасни ситуации и допълнително усложнение на трафика.

fallback