Снимка: Булфото архив
fallback

Шофирането може би е най-опасното нещо, което правим в живота си, а в същото време се учим най-малко за него, каза по БНТ доц. Димитър Илиев, преподавател в НСА.

Oще по темата

Той отбеляза, че опасни на пътя са както тези, които карат бързо, така и тези, които карат бавно.

"Смятам, че пътният трафик трябва да бъде следван по ограниченията на скоростта, т.е. когато имаме булевард с ограничение 80, всички автомобили трябва да карат с 80. Иначе някой ако кара с 60, започва да създава затруднения, другите се опитват да го изпреварват, изнервят се шофьорите и в един момент се стига до пътнотранспортни произшествия", каза оше Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Пешо

преди 4 години

Прав е доцентът! Въпреки, че това наистина е ограничение, а не задължителна скорост, то шофирането на всички с приблизително еднаква скорост, като ограничението е много лесно, приятно и бързо. Въпрос на разбиране и култура! У нас това почти не се среща. Тук е въпрос на чест и мъжко достоинство да не спазваш закона и да пречиш на другите!

61

Вълнаро

преди 4 години

А бе хора, вие шофирате ли изобщо? Проблемът е такъв: непознаване на закона, скорост и дистанция, липса на толерантност. Комплекси. От страна на държавата: лоши пътища, липсващи знаци и маркировки, ДУПКИ, безумни ограничения, катаджии в храстите, дето трябва иначе да са изрязани, и още какво ли още не..

60

Анонимен

преди 4 години

Вие ако бяхте толкова добри шофьори за колкото се изкарвате нямаше всеки ден да умират по 5-6 от вас и още толкова да са в болница.Във всички държави където автомобилите се движат по-скоро бавно и внимателно инцидентите са сведени до минимум.В държавите където се лутат като мишки мрът и като мишки.Русия,България и подобни.В нета е пълно с клипчета професори и магистрални нинджи как при 70-80 км се увърта кола на мокър път или малко сняг.Отваряйте тубата и гледайте.После философствайте.

fallback