Снимка: архив, БулФото
fallback

Министерският съвет увеличи с 0,50 лева единния разходен стандарт за финансиране на различните групи културни институти. С ръста се осигурява възможност те да повишат възнаграждението на заетия щатен персонал.

С Постановлението се одобряват и допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. за обезпечаване дейността на организациите от сценичните изкуства.

Средствата са в размер на 30 000 хил. лв., от които 23 000 хил. лв. субсидия и 7 000 хил. лв. преизпълнение на приходите, съобщиха от правителствената пресслужба.

С друго решение на МС са одобрени 17 128 000 лева за националните научни програми за 2019 г.

Ще бъдат отпуснати и над 4.5 млн. лв. за  три национални програми за развитие на образованието за тази година.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

Предизборни лакардии!

13

Анонимен

преди 4 години

Благодарение на услугата международен обмен, човек може в кратки срокове да получи ценни книги и да си ги ксерографира срещу няколко лева.В противен случай би трябвало да пътува до чужбина и да ги купи за 100 и повече евро или да ги изписва чрез несигурни чуждестранни електронни книжарници.Ако пък са редки издания, за да ги ползваш, трябва да живееш на хотел в чужбина, за да четеш там.За тази услуга е редно да се дадат повече пари на Народната библиотека, и държавата ще има полза от това.

12

Анонимен

преди 4 години

Ценни книги от чужбина могат да се поръчват пак чрез Народната библиотека по линията на международен обмен. Когато поръча такова издание, човек скоро след това го получава и може да го ползва в читалните на тази библиотека в продължение на един месец или да го ксерографира там.Но за целта са нужни ваучери, които библиотеката получава периодично, но нередовно. Това също спъва работата на хора, които разчитат на тази услуга.Повтарям, благодарение на тази услуга на библиотеката (продължавам)

fallback