fallback

Смядово е в двудневен траур за жертвите от катастрофата край Омуртаг, при която загинаха петима. От началото на годината близо 500 души са загинали на пътя. Има ли техники и реакции, с които биха могли да се избегнат подобни инциденти?
Oще по темата


За да можем да запазим своя, а и живота на другите участници в движението е нужно да запазим самообладание, обяснява Васил Жеков от Академията за безопасно майсторско шофиране пред Bulgaria ON AIR.

Причината е, че повечето от инстинктите ни са противопоказни в подобни ситуации, а шофьорският изпит не подготвя водачите за подобни ситуации.

Освен човешкия фактор много от пътищата у нас са опасни.

"Този проблем ще се задълбочава до момента, до който не се намери вариант за извършване на инспекции по пътна безопасност, които да идентифицират тези пропуски и които да дадат съответни решения", заяви Диана Русинова от ИПБ.

От там ще предадат докладите си за последните тежки инциденти на пътя на премиера Бойко Борисов и Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

До Питам

преди 4 години

Търмък е широко разпространено название в северната част на България, основно в предпланинските райони около Велико Търново, Габрово, Севлиево и означава градински инструмент, с който се разрохква горния слой на почвата в плитки стойности, от около 5-10 см., като същевременно се събира и окосена трева, плява, камъчета и други по-едри ***. С търмъка се търмъчи.

12

до 8 баце

преди 4 години

Една крушка струва 2 лева само в магазин "Всичко за 1 лев"...........затова ще РЕВАааааа......

11

Анонимен

преди 4 години

Шофьорът би трябвало да шофира така, че да не попада в опасни ситуации на пътя, което често е трудно реализуемо, защото той не е сам на пътя и не всичко зависи само от него. Най-лесният начин за избягване на почти всички опасни ситуации е спазването на правилата, което се случва само ако държавата със силата си наложи спазването им. Друг начин по света не е измислен. Глупoститe за манталитет, възпитание, обучение и т.н. отклоняват вниманието и прикриват факта, че в България няма контрол на пътя.

fallback