Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Проблемът с въздуха е най-големият в София в момента. Предлагам безплатен градски транспорт, което много хора ще кажат, че е популизъм. Решението е според мен като това с градския транспорт в Талин. Това каза за "Денят ON AIR" кандидатът за кмет на столицата Георги Кадиев.

Tова - по думите му - означавало около 120 милиона загуби за Столичната община, колкото са приходите от карти и билети сега.

"Мисля, че много хора ще се откажат от колите си, ако е безплатен градският транспорт, целта е да е скъпо да се возиш с автомобил", обясни Кадиев.

Вторият проблем бил презастрояването и третото нещо - детските градини, които липсват в столичната община. Трябвали още около 60 градини.  

"Обвиняват ме че отцепвам гласове, но хората не са овце, които отцепваш, обвиннеията са безпочвени", каза още събеседникът за Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

само отбелязвам

преди 4 години

Ей журналисти, имате двойка по БЕЛ. ВъздухЪТ е правилното с пълен член,защото може да се замени с той, а не с него.

27

Анонимен

преди 4 години

Добронамерено.Правилно е - въздухЪТ. Той извършва действието - въздухЪТ.Задава се въпрос - кой е най-важният проблем за София?Отговор - въздухът.Това е част от изречението, която се нарича подлог. Този подлог показва кой извършва действието.Това е въздухЪТ. С пълен член се членува този, който извършва действието.Има страдателен вариант, него ще го опиша ДОБРОНАМЕРЕНО, когато бъде употребен неправилно.

26

Анонимен

преди 4 години

И Кадиев лъже като Фандъкова за въздуха в София.За лъжци не гласувам.

fallback