Снимка: Facebook
fallback

България ще бъде с две газови магистрали, българската икономика ще има възможност да си купи най-евтиния газ.

Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток". То е в участъка от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". Трасето включва газоизмервателна станция и 11 км новоизграден преносен газопровод.

По думите на Борисов нашите съседи също ще могат да си доставят газ по тези газопроводи.

"Това е и една политическа магистрала. Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим", добави Борисов. Министър-председателят подчерта още, че компресорните станции са подменени, за да бъдат реверсивни, така че да може и в двете посоки да се пренася газ.

"Немски филтри, американски компресори, руски газ и български строители", обобщи той, цитиран от правителствената пресслужба.

Другата седмица Борисов ще инспектира строителството на газовата връзка Гърция-България.

"Докато другите говорят, ние строим и даваме възможност на България да върне мястото си на основен газоразпределителен център", посочи премиерът.

По думите му с неговата реализация се цели повишаване на сигурността на доставките на природен газ от различни източници, засилване на конкуренцията и прозрачността на пазара с природен газ, което е добре за българските потребители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

1

преди 4 години

"Там, където има големи икономически интереси, където има газопроводи, няма война и затова още по-усилено строим", добави Борисов."А трябва ли да има война?

95

НАГЛОСТ

преди 4 години

Този срам нямя - прецака (т.е. продаде) Южен поток, сега се хвали с конектори от Турция / Гърция.

94

Анонимен

преди 4 години

Колко е *** Бай ***(Боко Тиквата)."Изпусна питомното и сега е тръгнал да гони дивото".Ще се дели на две с Турция,защото е слуга на чужди интереси и национален предател.Ако беше в Китай----програмата: "НЕБЕСНА МРЕЖА" щеше да го прати където му е мястото!!!

fallback