Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Тази година се навършват 130 години от създаването на Националния природонаучен музей към БАН. Бил е свидетел на войни, национални трагедии, драматични политически смени. Въпреки перипетиите в годините, музеят запазва изключително богатата си колекция непокътната.

Основните направления, в които се развива касаят зоологията, ботаниката, палеонтологията. По думите на директора на музея проф. Николай Спасов в него работят водещи учени, някои със световна известност, пише Bulgaria ON AIR.

Самият той е посветил професионалния си живот на музея, на множество експедиции, проучвания - какво още, вижте в разговора на Юлия Христова с проф. Спасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

№4 до анонимен 5

преди 4 години

До До 4Благодаря за обръщението, мнозина ме считат за такъв, а при теб усещам неприязън. Както и да е, предложих да заговорим по човешки, не се получи. Добитъкът и преди, и сега си е ***. Жалко, че си живял в тази среда, отъркал си се в читави, даже много читави хора! Но не си прихванал от тях и се зъбиш на непознат. А знаеш ли, че ще ти бъде трудно да ме удивиш с познания по зоология, по биология въобще? Аз съм до тук!

6

Анонимен

преди 4 години

Не виждам нищо глупаво в първите три постинга.В сравнение с други звена на БАН, Природонаучният музей и Зоологическият институт наистина имаха добър шанс в лицето на голяма част от ръководните им кадри. Това се отрази благотворно и на научните постижения, реализирани там, и на развитието на учените.

5

До 4

преди 4 години

Умнико,Мислиш ли, че не е известно не само името на Буреш, но и на други учени от царско време? Специално в онзи институт и в музея работеха учени, формирани преди 1945 г., но дори сред помощния персонал се намираха някои от бившите придворни низови служители. Мислиш ли, че всичко това не повлия на етичния климат там, поне през първата половина на соца, докато все още не бяха пенсионирани?Но не само Буреш е бил директор по онова време. Или не знаеш какви и..з.р..оди вилнееха в други институти?

fallback