Архив: Булфото

"Стефан Данаилов трудно дишаше и се наложи на апаратно дишане да го сложат. По лекарски избор го сложиха и в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам", сподели доведеният син на Стефан Данаилов - Росен Цанков, за състоянието на актьора.

Той говори с журналисти пред Военномедицинска академия, където Данаилов е в реанимация. Преди няколко дни актьорът е докаран от Хисаря с много голям белодробен излив след падане. В началото са правили опити за дихателна рехабилитация, но в сряда състоянието му рязко се е влошило и се е наложила интубация.

"Това е, което знаем. Там трудно се влиза. Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, за това е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него", добави още той.

"Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб, но не знаем още резултати. Той просто спи, стискаме му палци, друго не мога да кажа", просълзи се Цанков, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Близките му очакват днес да бъде екстубиран, т.е. да се извади тръбата от гърлото му, с която се подпомага дишането чрез подаване на кислород с определена концентрация, и да се сложи т. нар. назален катетър – малка тръбичка с две дупки пред носа.

Ако се стабилизира дишането му, това означава много сериозно подобрение. От няколко дни актьорът е в реанимацията на ВМА. По-рано бе съобщено, че състоянието на филмовата легенда е критично и лекарите се борят за живота му.

В сряда състоянието на актьора рязко се влоши и той изпадна в безсъзнание. През август той бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase