Снимка: БТА, архив
fallback

Правителството одобри допълнителни разходи през 2019 година за финансиране на дейности по присъединяването на страната ни към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Сумата е в размер на 2 817 215 лева и ще бъде разходвана за дейности на 10 министерства, Националния статистически институт и Агенцията за ядрено регулиране, съобщиха от правителствената пресслужба.

Членството в ОИСР е сред външнополитическите приоритети на България, а получаването на покана за започване на преговори е сред непосредствените цели на правителството.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие е създадена през 1961 г. с цел стимулиране на политики за устойчиво икономическо развитие, повишаване жизнения стандарт на населението и поддържане на финансова стабилност.

В момента в ОИСР членуват 37 държави от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия. Европейската комисия участва в работата на организацията като наблюдател.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

интернет

преди 4 години

Богати ГЕРБ браво,мед.сестрите гладуват с 700 лв заплати.От към външна политика му държим края постоянно даваме за световни първенства кану-каяк,гимнастика и др.глупости ,спортни зали Армеец седи празна за конгреси а то спорт няма.Но се дуем като патоци.

8

Радослав

преди 4 години

Боже още пари за глупости само за да може Баш Тиквондур и компания да ги канят по банкети където да ни излагат и накрая ние с данъците си им плащаме простотията да ходят да ги галят като кученца по тиквите!Абе толкова ми нямаме наши си проблеми,че се тикаме в някакви организации да решаваме чуждите проблеми,че и луди пари харчим за това!След 10 години няма да има кои да работи в тая държава, нашите се загрижили за световната икономика, понеже нашата цъфти и върже, та да ходим чуждата да оправяме

7

ВЪПРОС

преди 4 години

Абе, нещо да не сте объркали буквите та сте написали ОИСР вместо ОСИР-ането???

fallback