fallback

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева обяви, че ще се бори за равноправие на жените и мъжете на работното място. И се обяви за женски квоти. А доклад на фонда констатира - жените полагат много повече неплатен труд.

Oще по темата
Дияна Иванова е управител на агенция за недвижими имоти в Бургас. Има своя рецепта как една жена да бъде успешна  и да стигне до ръководни постове у нас.

Признава обаче, че за определени постове в различни организации и е било трудно да се съревновава с мъжете.

Сега Дияна като работодател дава шанс предимно на жени, разказва историята й телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 4 години

Да продължа... 1. Жена в майчинство губи квалификация. Най-малкото мъжете в тия 1-2г "стаж" са я минали с толкова ОПИТ.2. Жената по-често излиза в болнични за децата, работи по-малко часове. 3. Жената рядко стои извънредни часове.4. Жената е разсеяна повече в мисли за семейството и децата.5. Жената е по-малко агресивна в борбата да се доказва и бъхти.и т.н. Равенство има. Просто при "мъжка" професия мъжете по много фактори изработват повече и са по-фиксирани в отдаването на кариерата.

24

Анонимен

преди 4 години

до 22Да, така е. Но пък липсва една важна оценка в цялото. Ако една жена може да работи като примерно счетоводител, то не значи, че може да върши като цяло повече работа като счетоводител, а парите са израз и на количеството свършена качествено работа, не само на стоенето в офиса 8ч при щат Х.

23

Глупаво

преди 4 години

Накрая всичко се свежда до ръководни позиции. Една майка ги има вкъщи. Ако ръководи на два фронта - ще изостане едната страна, или изобщо няма да има едната страна - семейството.

fallback