Прокуратурата проучва мъж, заплашил във видеоклип със смърт премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Близките на Борис Накев, както той се представя, ще бъдат разпитани. Предстои да се установи дали той е опасен за себе си и за околните, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Като сюжет за театрално представление - мъжът разпорежда присъди за премиера, главния прокурор, Иван Костов и Евгени Минчев. Представя се за агент на Държавна сигурност и чете протокол от съдебно заседание.

Видеото е качено в портал за видеообмен на 9 октомври. То е изпратено на пощата на вестник "24 часа". От редакцията сезират НСО, след което прокуратурата съобщава, че близките и съседите на мъжа ще бъдат разпитани, за да се установи дали той е опасен.

Проверява се и дали е лежал в психиатрично заведение, има ли предписано лечение и ако да - дали го спазва.

Това не е първият случай с нашумели заплахи в интернет пространството.

През март телевизионният оператор Теодор Николов от Варна публикува клип и снимка с въздушна пушка със закана, че "ще застреля Бойко", без да уточнява кой Бойко точно.

Последваха разпити и претърсвяне на дома му. Варненската районна прокуратура започна досъдебно производство за хулиганство и закана за убийство към министър-председателя.

Според юристи последният случай по-скоро ще мине само с предупредителен протокол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase