Преди точно 9 г. Елена Никифорова иска да изпрати на баща си бутилка хубаво уиски и картичка, защото не е в България за 60-ия му рожден ден. За съжаление не успява. Тогава тя си казва, че някой ден ще създаде свой бизнес - нещо свое, което предизвиква и радост, и сълзи.

Елена започва работа по осъществяване на идеята си още докато е във Великобритания. Тя създава сайт, с който българите, които живеят в чужбина могат да зарадват своите близки.

Благодарение на Ели всеки ден летят "облачета" от цял свят - персонализирани подаръци - до различни точки в България от онези, които са напуснали род и родина.

"Сайтът е направен за българи, които живеят основно в чужбина. Техните подаръци ги опаковаме така да изглеждат като колетчета. И на тях пише "това облаче беше изпратено за теб", например от Чикаго или Лондон.", споделя Елена пред предаването "Завърналите се с Петя Кертикова" по Bulgaria ON AIR.

Името на сайта избира заради песента "Я кажи ми, облаче ле бяло", заради близостта й до емигрантите.

Намерила щастието си у дома, сега Елена мечтае за една друга България.

"България е една прекрасна страна и ако някой ден всички приятели и роднини се върнат ще стане наистина прекрасно. Това ми е и мечтата! Ако не сега, то като оправят децата, да се приберат," казва още Елена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase