fallback

Превозвачи, екскурзоводи и хотелиери очакват негативни последици за бизнеса си след фалитите на туроператорите "Томас Кук" и "Астрал холидейз". От бизнеса се опасяват, че ефектът на доминото ще повлече и тях.

Oще по темата
Големи превозвачи и доставчици на екскурзии на обявилата фалит "Астрал холидейз" са обезпокоени, че ще фалират, защото българският туроператор им дължи много пари.

Според хотелиерите в момента големите туроператорски фирми използват фалита на "Томас Кук", за да извиват ръцете на българския туризъм, като искат да се намаляват туристическите пакети за следващия сезон.

Според експертите сега е моментът да се състави група, която да реагира по най-адекватния начин, за да се спаси следващия сезон.

Още по темата вижте в следващия репортаж на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 4 години

взимам кредит от банката и плащам застраховка за това че ще си платя кредита...е тия можеха да се обърнат към посредник, щом ще ги бавят по 2 месеца, аз бих наел компания да се грижи за това забавяне, нещо в стил факторинг. Парите си ги взимам веднага, ще имам % комисионна, а Тома/Момас ще дължи на банка пари, а те дали ще си ги вземат не е мой проблем.

23

Анонимен

преди 4 години

Айде стига с тия фойерверки бе, сякаш ще фалира държавата ако няма "Астрал Холидей". Това е свободния пазар, някой фирми фалират, други се раждат! Цяла световна криза се задава, тия от сутрин до вечер ме занимават с хотелиери и ресторантьори! Ами да си седнат на *** и да си подобрят продукта който предлагат, а не да реват за безлихвени заеми и премахване на ДДС...!!!

22

Анонимен

преди 4 години

Не знам кой ги ползва тези туристически агенции - колкото пъти съм пробвал у нас - все ми е излизало или по-скъпо или екскурзията/почивката се е провалила.Основно се финансират, като ти вземат парите предварително, а след няколко месеца се разбира ще стане ли или не. Чиста работа - безлихвен заем без никакви задължения. Някои даже не знаят какво продават. Да фалират!

fallback