Снимка: Булфото
fallback

На брифинг в Министерството на туризма стана ясно, че 251 човека са засегнати от фалита на туроператорската фирма "Астрал Холидейз".

По-рано днес дружеството обяви несъстоятелност.

Oще по темата

По думите на изпълнителния директор на компанията Христо Гълбачев и министъра на туризма Николина Ангелкова, 51 от тези 251 клиенти в момента са в чужбина.

"Астрал холидейз" вече е платила техните почивки и те няма за какво да се безпокоят.

По-голямата част от почивките на останалите 200 души също са напълно платени от компанията. 10 от тях тръгват още утре.

Хората, чиито отдих е останал неплатен от "Астрал холидейз" могат да се обърнат към застрахователно дружество "Уника", чиито изпълнителен директор Николай Генчев също присъства на брифинга.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 4 години

Какъв изкуствен фалит Ви гони? Аман от невеж матреал! По Търоивския закон тези отдавна са били ЗАДЪЛЖЕНИ да обявят фалит! Шестцифрени суми дължат на десетки още от миналата година. Която бе рекордна за туризма. Нито Томас Кук, нито който й да е друг му е виновен за некъдърния мениджмънт. Същото и с хотелиерите ревящи за компенсации от държавата по всички медии, оправдаващи се с Кук.

30

Митко-любопитко

преди 4 години

Държавното първенство по конен спорт не свърши ли вече ?

29

Анонимен

преди 4 години

Къде сте славни анализатори на икономическите процеси ,като г-н Каролев , в "проспериращата" ни родина ,които ми цъкате минуси онзи ден като писах ,че тези , с доходи от 9000 не движат реално икономиката ни , без реално да съм с "големи" икономически знания , щото ,ако вземат наистина тези пари , са просто ПРЕКУПВАЧИ , на гърба на тези , дето един ми се присмя ,че съм писал "Блъскали" , а трябвало да "работим",този фалит ще бъде платен от данъкоплатците- , а на бас!Такава ни е "икономиката"

fallback