Снимка: Община Смолян

Мъж от Смолян намерил дамска раница с портфейл с над 3000 евро, 1450 лв., дебитни карти и лична карта и ги е върнал на собственичката Таня Коленарова, съобщават от Община Смолян.

Илия Савов намерил раницата и чантата до сградата на Пощата в Смолян по време на автомобилно шоу "Смолян рейс-2019“. След като издирил собственичката чрез Facebook и медиите, уговорил да се видят с нея в неделя пред сградата на ОДМВР, за да ѝ върне парите.

При срещата я помолил да преброи парите, но тя категорично отказала. "Не вярвах, че ще ми върнат парите. Благодаря на Илия. Той е достоен човек и ми върна вярата в доброто“, признава Таня.

Благодарната жена дала на Илия 100 лева, а той смята да ги дари за благотворителната кауза на "Смолян рейс“, с която се събират пари за операция на млад мъж, за да проходи.

Мечтата на Илия е да ремонтира банята в общинското жилище, в което живее, както и да има семейство, за което да се грижи. Дори и за миг не си помислил да присвои парите, въпреки че много хора му се чудели защо не ги задържи за себе си.

Това е вторият случай, в който младият мъж намира изгубено портмоне. В края на ноември миналата година до бившето кино "Дружба“ в Смолян той открил портфейл с 1000 евро и лева, намерил собственичката, а тя го почерпила с шоколад.

Илия е сирак, израснал в дом. Мъжът не търси благодарности, смята че е постъпил честно и справедливо, допълват от Общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase