fallback

Част от аптеките в Бургас спряха продажбата на ранитидин, след като получиха писмо от българския производител на лекарството срещу стомашни киселини.

Oще по темата
Все още обаче няма решение на Изпълнителната агенция по лекарствата да се изтегли лекарството от аптечната мрежа в България, заради подозренията, че съдържа канцерогенна съставка.

Д-р Здравко Андронов е гастроентеролог с дългогодишна практика. Казва, че досега негови пациенти не са имали оплаквания от лекарството ранитидин.

"Изненадан съм, че е спрян, по-скоро предполагам, че е временно, защото много хора виждаха подобрение от него", обясни д-р Андронов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Valentin Karamanliev

преди 3 години

За ранитидина той е Н2 блокатор, тоест блокира водородните молекули на киселините в стомаха. На времето им е трябвало 40 хиляди експеримента за да го открият. Милиони инвестиции, време, опитни животни и т.н. Той действаше, но никой не обясни защо го спряха от употреба. Но добрата новина е, че открих негов естествен в природата заместител и цената му е 0 лева (ако имате градина.)

11

Valentin Karamanliev

преди 3 години

Това е МОРКОВА. В неговия състав има различни Н2 блокатори, които нямат странични ефекти. Чист, природен, натурален продукт който всеки може да си го позволи. Когато имате проблеми с киселини в стомаха, изяжте два моркова, но след това не трябва да поемате течности или да приемате храна. Оставете морковите да си свършат работата.

10

Зорница

преди 4 години

Те го изтеглиха в Дюселдорф от Униклиник също, обаче само определени партиди

fallback