Снимка: Pixabay
fallback

17-годишно момче от Разград е намерило портфейл с пари и го е предало в полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Ученикът попаднал на изгубената вещ около 16.00 часа на 30 септември, докато минавал през детската площадка зад банка в Разград. В портфейла имало лични документи и сумата от 80 лв., които момчето веднага предало в полицията.

ОДМВР - Разград изказва благодарност за съвестната постъпка на младия човек. Предстои да бъде установен собственикът на изгубените пари и документи и те да му бъдат върнати от органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

край

преди 4 години

След това той разправяше навсякъде, че всеки честен човек, който намери нещо и го върне на притежателя, заслужава да получи двадесет и пет по ***, заслужава така да го напердашат, че да посинее, да го набият публично за пример и назидание на хората.

16

следва

преди 4 години

В края на краищата разбрало се, че и друг човек загубил златен пръстен, но с фалшив брилянт, някакъв семеен спомен. Но шивачът въпреки това лежал затворен три дена, понеже в яда си обидил стражата. Законното възнаграждение от десет на сто, което получил, се равнявало на една крона и двадесет халера, понеже цената на намерения *** била дванадесет крони. Той го хвърлил в лицето на притежателя, последният пък дал шивача под съд за обида и шивачът на всичкото отгоре бил глобен десет крони.

15

начало

преди 4 години

Веднъж пък един шивач, който живееше на нашата улица, намери златен пръстен. Хората го предупреждаваха да не го предава в полицията, но той не ги послуша. Там го приели необикновено любезно и му казали, че били вече уведомени за един загубен златен пръстен с брилянт, но после погледнали камъка и му казали: Че това не е никакъв брилянт, а стъкло. Колко ти дадоха за брилянта? Знаем ги ние честните като тебе!

fallback