Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Църквата винаги е заклеймявала аборта, а в днешно време дори се стига до забрана за въвеждане на сексуално обучение в училищата.

Единствено превенцията може да намали абортите: образованието, говоренето у дома, възпитаването на самоуважение у жените, което да не им позволява да попадат в клопката на мъже-насилници, да сме информирани, да мислим.

Но дори и всичко това да е налице, пак ще има нежелани бременности - темата в "Директно" по Bulgaria ON AIR.

Презумпцията, че женската утроба принадлежи на някой друг, а не на самата жена, е отвратително опасна. Няма свободен човек по смисъла на всички права и свободи, с които се ползваме в съвременния свят, който да няма контрол върху собственото си тяло.

Каква е ситуацията у нас - гледайте във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Абортите ще намалеят като жените спрат да се хващат с мъже. Сега бракове не се сключват. Има много мъже, които зарязват бременните си приятелки независимо на колко години са. Няма значение дали жената е на 20 г. или на 30 г. (не говоря за непълнолетни момичета), мъжът й винаги може да я зареже и тя или трябва да гледа детето си сама, или да направи аборт и да й тежи на съвестта. Затова по-добре за една жена никога да няма приятел, отколкото да забременее от някакъв ***, който ще я остави!

15

Анонимен

преди 4 години

Ганьовиците си убиват децата и докато стигнат 25 са вече с два аборта понеже в гимназията и в университета били много щури и им се живяло, а после държавата им става виновна, че не могат да имат деца и трябва да им плаща инвитрото.

14

Анонимен

преди 4 години

"Презумпцията, че женската утроба принадлежи на някой друг, а не на самата жена, е отвратително опасна"И кой изхожда от такава презумпция? Това за българите ли се казва, или за дадени *** и по.дчовеци? Може ли да се конкретизирате?

fallback