Снимка: МВФ
fallback

Близо 1000 служители на Световната банка се събраха в петък в края на работния ден в централното фоайе на централата на банката във Вашингтон, за да изпратят Кристалина Георгиева.

Българката поема поста на управляващ директор на МВФ, съобщиха днес от офиса на Световната банка в София.

През последните три години тя беше главен изпълнителен директор на Световната банка, а тази година за няколко месеца оглави най-голямата международна финансова институция като временен президент.

Новоизбраният президент на Световната банка Дейвид Малпас е бил подготвил изненада за Кристалина Георгиева, която се е обърнала към служителите с емоционално изказване. Изненадата е включвала изпълнение на народни танци, а самата Кристалина повела хорото, на което са се включили както работещите в банката българи, така и много други служители.

В изпращането задочно са участвали множество световни лидери, които във видеобръщение са й пожелали успех. Сред тях са бившите президенти на Световната банка Пол Уолфънсън и Робърт Зелик, бившият председател на ООН Бан Ки Мун, бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозо, както и Мелинда Гейтс и Кристин Лагард, пише в съобщението.

Кристалина Георгиева влезе в народна носия в Международния валутен фонд ден преди официално да встъпи в длъжност като управляващ директор на институцията.

В специално обръщение за българските медии Георгиева благодари за подкрепата и определи като своя дългосрочна задача държавите да осигурят по-добър живот за хората.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

баба мара

преди 4 години

няма да забравим гаврата която спретнаха с борисов на ирина бокова за оонгодпод бави но не забравя

38

Анонимен

преди 4 години

Браво

37

Анонимен

преди 4 години

Смешна и жалка натегачка. За пари. За много.

fallback