fallback

Домашна баница, сушени чушки. За много от младите хора у нас тези неща са отживелица.

Селският живот остава в миналото. Забравени остават десетките баби и дядовци, които все още живеят в все по-пустеещите села.

А животът на село е много по-лек, споделя едно младо момиче, което за месец сменя забързаната София със селското спокойствие.

Христина и Грета са част от "Резиденция Баба" - проект, който събира младите от града с възрастните от селото.

Вижте още в репортажа на DW.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

шматка

преди 4 години

До 19Недей да лъжеш.Тези неща ги имаше в големите села тип център на селищна система.В масовите села имаше само лекар(фелдшер който даваше аспирин) Нармаг(смесен ммагазин за изхвърлени от градовете стоки) и кръчма(хоремаг)Това с киното зъболекаря....си го гледал в някой филм

45

дабее

преди 4 години

отдавна се прецака българското село и тея щури ентусиасти дето изведнъж откриват романтиката кефа от селският живот им давам максимум една зима едно лято и за следващата зима са кръгом в замръсния препълнен стресиращ град . не става всякви млади шантавеляци тип готини и приятни Ентелегентни оригинални природолюбители се провалят в тези авантюри. не става!!! ше се убиеш от бачкане за да се изхранваш на село. не че в градъ са заваляли кинти и ли ше направят кинти ама е по- добре .

44

Анонимен

преди 4 години

Някой знае ли коя е песента от началото на видеото?

fallback