fallback

Общ преглед
Асоциацията на европейските журналисти в България организира протест пред БНР за свободата на словото под мотото „Да дадем сигнал!”.
Oще по темата


Проявата започна в 12 ч. и е по повод прекъсването на сигнала на програма „Хоризонт” на 13 септември за повече от 5 часа.

Идеята е протестиращите ще направят жива верига от радиото до националаната телевизионна кула – ще се подредят през 10 метра.

Според изчисленията за нея са необходими 111 журналисти. Числото  е символично – в момента страната ни се намира на 111 място по свободата на словото, допълва bTV.

Прокуратурата започна наказателно производство по случая. Властите установиха, че прекъсването на сигнала не се дължи на профилактика, както гласеше официалното съобщение на ръководството на радиото. Утре се очаква Съветът за електронни медии (СЕМ) да обсъди дали да отстрани сегашния генерален директор Светослав Костов след сигнали от журналистите, че се оказва натиск. След дълго мълчание Костов излезе във вторник с отворено писмо и заплаши със съд критиците. Обяви също, че радиото е „подложено на атака”.

Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни”, написа още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

666

преди 4 години

Никай не им пречи да кудкудякат в ефир! Защо е тоя цирк!

19

Анонимен

преди 4 години

Идеята е радиата да са плейлист и да не се обсъждат важни теми.

18

200 грама шпек

преди 4 години

За хапнат, да пиинат и да се успокоят малко. Проблемите се решават най-лесно на дълга маса.

fallback