Снимка: архив, Ройтерс
fallback

В хакерската атака срещу НАП няма замесени данъчни служители. Това стана известно по време на изслушването на представители на прокуратурата пред временната анкетна комисия по случая в Народното събрание.

Oще по темата
При атаката няма компрометирани електронни подписи и персонални идентификационни кодове, обясниха от спецпрокуратурата и посочиха, че НАП е реагирала и е взела много бързо мерки.

До момента са разпитани редица длъжностни лица, а разследването вече е в напреднал стадий, обяви ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров, цитиран от БТА.

Председателят на временната комисия Красимир Ципов определи ситуацията като усложнена. Според него с цел превенция срещу хакерски атаки са нужни препоръки и законодателни инициативи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

Това е олелията от набезите на един 20 годишен.А сега си преставете тези, които хич не им е, до това да се правят на герои, а напртив! Сред тях са както българи, така и хора от САЩ, Русия, Германия ...Накратко - прецакани смЕ!

5

Анонимен

преди 4 години

И ако има нещо оттука нататък с да се знае това което не ме интересува не искам да знам

4

Анонимен

преди 4 години

НАП и бнр не вили писна не знам държавата знае кои краде кои какво прави но не зема мерки е докога .Пресен идвам и разбирам как аз не съм. бил изряден в едно нещо защо аз не съм питам аз което трябва съм дал но понеже заради друг които го няма и не ме интересува сто пъти го казвам го продължава м да го отнясям се аз е що бе нали сте тарикати значи като има да се прави се прави или оня трябва да го носи до краи е бих казал че ще се земат мерки по въпроса кога ще разбере вносителят на това

fallback