Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Заради 5-часовото спиране на програма "Хоризонт" на 13 септември, комисията за регулиране на съобщенията ще глоби държавното радио с глоба между 10 хиляди и 100 хиляди лева.

Oще по темата

Това е размерът, предвиден за това нарушение в Закона за електронните съобщения. Актът за нарушение е връчен на БНР на 17 септември, като днес изтича 3-дневният срок за обжалване, предаде "Дарик".

В съобщението си до медиите КРС представя и резултатите от проверката си, които са предадени на Върховната касационна прокуратура на 16 септември и които бяха публично оповестени. Според тях от държавното радио не са представени доказателства за технически проблем, наложил прекъсването.

БНР има разрешение за ползване на радиочестотен спектър за аналогово радиоразпръскване, което го задължава да осигурява непрекъснатост на излъчването от предавателните станции на територията на цялата страна, посочват от Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 4 години

А защо на снимката е тази дама!?!? Тя ли е спряла предаването на Хоризонт? Ааа, сетих се! Имало е планирана революция - както на 09.09.1944...Само,че тогава са спряли електрическото захранване на София, сега сме модерни и спираме Хоризонт. Не че на някой муне направило впечатление де😂😂😂

14

Анонимен

преди 4 години

А някой да е забелязал,че БНР било спряло за 5 часа?Аз не съм го слушал от времето на радиоточките!

13

д.з.

преди 4 години

Да ги дадат на С. великова, сигурно не и стигат тези, които получава под масата, за да манипулира публиката. Аз не слушам програма Хоризонт, когато водят С. Великова и петър волгин. Не желая от моите пари да се плащат тлъсти заплати на тези манипулатори.

fallback