fallback

Неправилно поставени знаци и табели стават невидими за шофьорите. На това се натъкнаха от Института за пътна безопасност на подбалканския път.  Изниква обаче въпросът: Чия е отговорността?

Иво е шофьор от 40 години, а през последните пет кара и мотор. Според него двата основни фактора за безопасността по пътищата са човешкият и качеството на инфраструктурата.

От Института за пътна безопасност се натъкнаха на почти обрасали знаци на ключово кръстовище, намиращо се на подбалканския път между София и Бургас. Експертите констатираха и няколко нарушения.

Поддържането на републиканската пътна мрежа е отговорност на Пътната агенция, а общините са отговорни са останалите по-малки пътища, финансирането за които се определя от АПИ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Радослав

преди 4 години

До 8Това е следствие от превръщането на КАТ в данъчен орган.Тия със скъпите коли грам не им дреме за глоба от 100-200 лева.Ама ако ги спираш на всяко нарушение (движение срещу движението по еднопосочна улица, неправилно паркиране и куп други) и им прибираш автомобилите ще е друго, нали.Дреме му на него за акт или фиш, че и без книжка ще кара, но когато му прибереш за 6 месеца дръгела много бързо ще се замислят!А факта, че чуждестранните водачи не се глобяват? 1075 акта има за 4 месеца-платени 0

8

Анонимен

преди 4 години

До РадославАми не си много прав.Че има раждясали знаци и не се виждат, прав си.Обаче българина качи ли се на кола и кара все едно е на рали.Не дай се боже да има скъпа кола и се мисли за господ.

7

Радослав

преди 4 години

До 6За това пак са виновни институциите, поради простата причина, че КАТ не си вършат работата! Колко пъти си виждал КАТ да застанат на някое от тези кръстовища (които цял град ги знае и не само в София, а във всеки град в България) и да прилагат закона? Ама да си на кръстовище не е като да люпиш семки в колата докато камерата ти върши работата. Простата истина е, че КАТ не е законоприлагащ орган, а още един НАП които налага данъци под формата на глоби и затова закона не се прилага!

fallback