Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Подготовката за безпроблемното преминава на местните избори е в разгара си. Кметските избори са едни от най-сложните за провеждане. В големите градове хората ще правят повече от един избор.
Oще по темата

Къде ще гласувам на местните избори? Вече може да проверите!

"Подготовката върви нормално. Основен проблем при обработката на изборните резултати е обучението на изборните комисии. За съжаление не всички от тях са добре подготвени", посочи председателят на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов в "България сутрин".

"Нека поне във всяка секционна комисия има по двама-трима, които са го правили това нещо. Гарантирам катастрофа навсякъде, където всички хора са нови. Дори ако са добре образовани хора, просто това е специфична дейност", допълни той, визирайки членовете на изборните комисии.

От думите на проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR стана ясно още, че българската изборна система е една от малкото в света, които не могат да се хакнат, защото не работи в мрежа. И това не е случайност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

СЕВЕРОЗАПАД

преди 4 години

не вервам на никого и не ходя да гласувам ! циркът е за баламите ! щото тава представляват изборите-нищо друго !

17

Анонимен

преди 4 години

Как да ги хакнат като всичко вече е решено и записано.

16

анонимен

преди 4 години

ЕХАА ТОЯ НИЩО НЕ КАЗА. ИНТЕРЕСНО КАК ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА. МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ЩОТО НИЕ ПРОСТИТЕ СМЯТАМЕ НА ПРЪСТИ И ЗНАЕМ КОЛКО ПРОЦЕНТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЕ Е ГЛАСУВАЛО. ТОГАВА КАК СТАНА ДА СПЕЧЕЛЯТ ГЕРБ????? ДА ОБЯСНИ ПРОФЕСОРА.

fallback