fallback

Отличниците на випуските искат да продължават образованието си в чужбина. Великобритания продължава да е най-предпочитана, а след нея Холандия, Германия, Дания са страните, които привличат най-много студенти, посочи директорът на агенция за образование в чужбина Ели Тончева в "България сутрин".

"Холандия е държавата, която предлага най-много програми на английски език. Страната предлага специалности като авиационното инженерство, психологията е също много търсена там", каза консултантът Таня Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Ели Тончева допълни, че в университетите с практическа насоченост има доста стажове, които развиват и конкретни умения. Но ако се говори за научноизследователските университети, по думите ѝ там образованието е голямо предизвикателство, а теорията и практиката се застъпват.

"Има изключително много незапълнени ниши в България. Важното е да виждаме проблемите като възможност. Това правят хора, които се връщат от чужбина. Те заминават с мисълта, че искат да се върнат и да приложат наученото тук в България", отбеляза Таня Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

муспи

преди 4 години

До Анонимен - Искаш ли да запазиш хората - убивай евреи.

70

Анонимен

преди 4 години

Министерството на образованието трябва да издаде заповед да не се пишат шестици и петици на учениците. Тройки и четворки за най-добрите. Така ще запазим хората в България.

69

Анонимен

преди 4 години

Защото, ако имаш достатъчно високи доходи, нямаш нужда от таза "осигуровка...Божичко, хора, престанете да коментирате неща, от които нямате представа. 1. Без държавна здравна осигуровка НЯМАШ ПРАВО ДА СЛЕДВАШ. Длъжен си да я плащаш. 2. Правото на студентска здравна осигуровка се губи не с достатъчно високи доходи, а с доход от 1 ЦЕНТ над прага на абсолютната бедност. Затова за много германци студенти е по-изгодно да работят под него. 3. Здравната няма нищо общо с пенсионната.

fallback