Снимк: МВР
fallback

След дългогодишна служба в отдел "Наркотици" при ГДБОП почина специализираното служебно куче Вихрен, обучено за откриване на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Кучето е служител в отдела от 12 години. С негово участие при проведените множество специализирани операции са разкрити и задържани големи количества наркотици.

През всички тези години Вихрен е използван за операции, осъществени не само от отдел "Наркотици" при ГДБОП, но и от други структури на МВР, включително Агенция Митници и Военна полиция.

Загубата на служебното куче Вихрен е голяма, тъй като благодарение на уменията му за откриване на наркотици, голяма част от операциите са доведени до успешен край, за което е награждаван многократно.

Вихрен беше не само отличен служител, но и добър приятел на служителите от отдел "Наркотици" при ГДБОП, допълват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Кур за Фандъкова

преди 4 години

Свръх доза 😀😀😀😀

41

Анонимен

преди 4 години

Та кьопека умря , да няма само едно куче в България бре.........хаха.......

40

Служебни служби акшъ

преди 4 години

по-е лесно да вържат на каише 5-6 наркомана в криза, не само ще го открият ами повече от 12 години ще служат верно на служебните служби ами ако нещо артиса те и добре ще го шитнат... пак в името на службата към служебните служби, майна.И ням ни Вихрен, ни Мусала или па Черни върх да ни мрът от наркозависима кучешка наркомания- Нека ГЕРБ помислят за този ефективен метод: Наркомани в служба на служебните служби при разкриване, изваждане и пласиренето им, майна.

fallback