Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Според разследването на BBC Даниел Ериксън-Хъл е само един от близо 580 осъдени педофили, чието местонахождение е неизвестно на британските власти, съобщава Bulgaria ON AIR.

Сред тях са хора с присъди за изнасилване, сексуални посегателства срещу деца и притежание на детска порнография. За проблема се заговори активно през последните години.
Oще по темата


През февруари независимо разследване разкри, че стотици британски педофили напускат страната и отиват в държави, в които законната възраст за полов акт е по-ниска, или просто могат по-лесно да стигнат до своите жертви.

А през май от Националната агенция за борба с престъпността обявиха, че броят на британците със сексуален интерес към деца може да е 7 пъти по-голям от официалния.

Стряскащото число идва след разследване в интернет сайтове за педофили в тъмната мрежа. Там са идентифицирани близо 144 хиляди профила на британски граждани.

Ръководителят на агенцията призова за допълнителни близо 3 милиарда паунда за следващите 3 години, които да помогнат в борбата с организираната престъпност.

От неправителствени организации настояват технологичните компании да въведат задължителни механизми за защита на децата в интернет.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

рфл

преди 4 години

Англия е голям съюзник на България срещу Русия. В Англия законът спрямо педофилите е много строг, буквално човек може да бъде арестуван ако на детска площадка реши да помогне на дете да се изправи. Затова тамошната малка групичка педофили няма друг избор освен да бяга в русофилски държави като България, където педофилията е разрешена и се продават 14 годишни колкото иска. Или директно в Просия, най-големия производител на педофилско порно в световен мащаб. В Русия продават и две годишни. Факт.

12

Анонимен

преди 4 години

Те само подражават на богати и изввестни педофили..От които няма нито Един осъден..Е,уж" обесен"има...Така че дребната риба пари не прави.

11

Анонимен

преди 4 години

Онези си го защитават даже и сами му водят децата си срещу заплащане. Изявленията им са красноречиви по въпроса пред полиции и обществрността, когато ги питаха.Следователно, трябва да бъдат съдени и двеъе страни - педофилът и тези "родители", които търгуват с плътта на децата!

fallback