Снимка: БТА
fallback

Бивши военнослужещи и бивши служители на МВР се събраха на Втория национален събор на запасните офицери край казанлъшкото село Крън.

"Единството на нацията и държавата е изключително важно. Пожелавам вие да бъдете тези, които да го демонстрирате в обществото и да носите спомена за славната армия на България, за да възпитаваме младото поколение в дух на родолюбие и на патриотизъм и любов към България, поне докато възстановим отново наборната военна служба и младите хора отново се върнат в казармата, за да се научат на ред и дисциплина и да допълнят пропуските си в историята и любовта си към България", посочи в словото си министърът на отбраната Красимир Каракачанов, патрон на събора.

Днес и утре на поляните край селото ще има демонстративни скокове с парашут, демонстрация на бойни техники и на групи за специални операции, както и висш пилотаж със спортен самолет. Ще се проведат и два турнира - по стрелба с пистолет и пневматично оръжие и шахматен турнир.

На открита сцена ще се представят художествени колективи, групи и индивидуални изпълнители от цялата страна, пише БТА.

На 15 септември ще бъде Ден на отворените врати и показ на бойна техника във военното формирование на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Казанлък.

Следващият събор ще е догодина в Ямбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

майтап

преди 4 години

До българин А какъв беше до преди да излезеш МЪЖ от там?

158

българин

преди 4 години

Ех глупав народе..-:( Яко те е обзел американофилизма май че а? Усещаш ли се? Корена на всяка държава, Е армията и! Сама да може да се пази! А не Американското НАТО да те "пази"! Начетох се на глупости тук! По скоро интереси.Малките американофилчета.Не искат наша "армия" Щото трябва да служат. Е аз като съм служил 25 месеца.Да не съм умрая бе михлюзи мал;ки?! Излязох МЪЖ от казармата! А сега н знаете какви сте!Даже не виждате разликата между ЕС и Американското НАТО! Това са 2 НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА!

157

Анонимен

преди 4 години

Националните предатели, хранещи се от чужди фондации, създали обръчи от фирми, плащащи на медии с държавни пари се чувстват застрашени за парите и декарите си апартаменти и желаят още пъдари безплатно да ги пазят. Не, имаме НАТО и частни охранителни фирми за пазванти. Така рекламираха реформата в армията, малка и невидима армия, модерна.Провалиха ли се в националната отбрана? Ако сега признават, че 30 години са се провалили, има си затвори за нац. предатели.

fallback