Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Медицински сестри излязоха на своя шести национален протест. Пред Народното събрание те настояват за по-добри условия на труд, по-добро заплащане, за законодателни промени и реформа в системата на здравеопазването у нас.

Сред промените, които сестрите искат, са болниците да не са търговски дружества, за да няма "търговия със здраве". Те настояват държавата да спре да финансира частните болници.
Oще по темата


"Всички знаем, че в здравеопазването има много пари, но те не се разпределят както трябва. Няма контрол. Ние се изправяме срещу това", обясни Мая Илиева пред БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

сестра

преди 4 години

докога ще се гаврите със сестрите срам и позор гн министре

17

Анонимен

преди 4 години

В Англия една сестра взима от 10- 13 паунда на час, даже и повече ( може да го проверите в нета) тука 700лв, смятай...

16

ХА

преди 4 години

"Здравеопазването ни умира", "Здравето не е стока" и т.н. и т.н. - драги мои това са отдавна обективни факти в нашата действителност - ПЪРВО - здравеопазването умря и ВТОРО - здравето Е стока - нямаш ли пари - умираш, а като умреш - с какво и къде ще те погребат, защото и това е проблем . Скоро се сблъсках със всичкия този АД. Така, че стига сте ръкомахали, а първо малко се попроменете, станете първо хора - дръжте се човешки с пациентите и.... е тогава искайте.

fallback