fallback

Общ преглед
Документалната изложба, която привлече вниманието на обществеността заради острата размяна на реплики между София и Москва, официално бе открита този следобед в Руския културно-информационен център в София от руския посланик у нас Анатолий Макаров.
Oще по темата

БЗНС излиза на протест заради руската изложба

На събитието присъстваха стотици граждани, които желаха да видят какво е подготвило руското посолство за 9 септември, политици от БСП и АБВ, историци и общественици. Паралелно с откриването на изложбата се проведе и протест пред сградата на Руския център.

Организаторите на изложбата са решили да заменят старото име - "Към 75-ата годишнина от освобождението на Източна Европа от нацизма. България", с новото - "Пътят към победата: историческите източници".

Протестиращите срещу изложбата, сред които бяха Лютви Местан и Николай Ненчев от БЗНС,  носеха плакати, на които пише "Сталин не е освободител", "Освобождение? Не, нагла окупация" и други. Движението по ул. "Шипка" не е спряно, но е затруднено. В района има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

411

анон

преди 4 години

Ако не беше Руската Армия, сега щяхте да ходите с чaлми, неблагодарници! А това, че руснаците били избили българската "интелигенция"... явно не са били интелигенция, а фашисти.

410

Анонимен

преди 4 години

една забележка само гъркарофили има след 1912 те остават в Гърция заедно с ония от Азия когато си присвояват Беломорска Тракия след като френския губернатор си събира багажа 1920 така че и тогава руснаците ли ни са виновни -никой не оспорва този факт от правителството -не ни е виновна Русия че ние сме безхарактерни

409

Анонимен

преди 4 години

във Франция има много музеи на антифашизма така че не виждам нещо лошо и тук да отдадем заслуженото на Русия за изхода от войната ,а е ясно че Французите не долюбват руснаците след Наполеон -тогава си направете изводи какви неблагодарници сме ние .Нашите управляващи са просто едни продажници които предават интересите на страната

fallback