Снимки: Reuters
fallback

До два месеца се очаква да станат ясни какви ще са правилата за движение на електрически скутери по улиците в България. Въпреки че няма установени правила, първите глоби за каране са вече факт, съобщават от БНТ.

Oще по темата

Наказанията се прилагат само за хората, управляващи свои собствени тротинетки, не и за тези, използващи услугата Lime.

"Готови сме с проект за промени в Закона за движение по пътищата, така че вярвам, че до месец - два бихме могли да имаме регламент по какъв начин да се придвижват тротинетките във всички области на България. Това обясни Зафир Зарков, зам.-председател на комисията по транспорта в Столичния общински съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 години

правила трябва да има но каква е разликата между личите и тези под наем.

45

do 37

преди 4 години

До До 37и 25г. да си плащаш кредитчето тук, пак ще си селянин. А за раждясъл *** като моя, ще ти треа оше едно за 30г. Тука въпроса е за безопастност, щото вие селяните кола не може карата па камоли туртинекат без огледала на ток. ПС: винмавайте с релсите и трутинетките още бие ток от тях . прескачайте !!

44

Демагогия!

преди 4 години

Постоянно тръбим как въздуха бил замърсен,как да сме по-екологични и как да се борим със глобалното затопляне и т.н. Сега когато има евтина екологична и масово достъпна технология под форма на тротинетки на ток, започва всячески да им се пречат. Закони регулации, глоби. Много еко - няма що!И как така собствените, частни тротинетки са забранени, а тротинетките под наем не са?!

fallback