Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура в Пловдив пусна под гаранция 20-годишния син на шефа на НАП Пловдив - Венелин Найденов - Ивайло. Младежът бе задържан след като уби пешеходка с автомобила си. За да излезе на свобода той трябваше да плати "гаранция" в размер на 10 000 лева, съобщава прокуратурата в града.

Още по темата

На Ивайло му е наложена забрана да напуска страната. той остава и без книжка до приключване на наказателното производство.

Решението на Окръжна прокуратура-Пловдив за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес.

В решението се отбелязва още и фактът, че до този момент не е изготвена автотехническа експертиза за механизма на извършване на пътното транспортно произшествие.

Инцидентът е станал вечерта на 28 август. 78-годишната жена е пресичала на пешеходна пътека, когато Ивайло Найденов я ударил с колата си. След това е избягал от местропроизшествието, но по-късно самоличността на шофьора е установена.

Синът на данъчния началник е бил задържан в квартал "Тракия", а вече е на свобода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase