Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Полицията все още издирва 28-годишния Иван Йорданов, за когото се смята, че е присъствал на тайно парти в бившето военно поделение във варненското село Любен Каравелово.

Oще по темата

Оказва се, че партито е било незаконно и е било организирано в секретна група във Facebook.

Подобни партита, които са достъпни само за определени хора, се организират в цял свят и винаги на отдалечени места, а България не прави изключение в това отношение, коментираха Любомир Тулев, бивш шеф на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП и психолозите д-р Пламен Димитров и д-р Александър Канчелов.

Те бяха категорични, че ако нямаше случай с изчезнал човек след този купон, нямаше да се обърне особено внимание на случая.

"Всичко, което беше казано, присъства, но там е и търсенето на екстремност. От край време е имало такива кокаинови партита, на които не може да присъства всеки. Там има всичко, което пожелаеш, в необичайна степен. Удоволствията, екстремността и всичко забранено трябва да присъства", каза д-р Канчелов.

По думите му всичко в живота, което ни харесва като хора, е или забранено, или вредно, а търсенето на такива неща няма да спре.

Д-р Димитров коментира, че е част от природата ни е да търсиш нещо ново и човешките потребности включват и свързаността.

"Въпросът е дали имаме вградени вътрешни системи за самоконтрол, които ни пазят и се грижим за себе си добре", допълни още Димитров.

Няма как обаче полицията да е навсякъде, защото такива партита се организират в социални мрежи, които са затворени и няма как външен човек да разбере къде ще има такова мероприятие, обясни бившият шеф на сектор Компютърни престъпления" в ГДБОП Любомир Тулев.

"Влизането в една такава група не става на базата на покана, която ти получаваш. Ти изразяваш желание, кандидатстваш и когато те одобрят, ставаш член", посочи той Bulgaria ON AIR.

По думите му МВР трудно може да контролира и да разбере за тези партита, защото няма как да получи достъп до такива групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

телето

преди 4 години

До АнонименИ аз не искам с моите пари да се плаща здравето на ***, или да се поема инвитрото на недъгави, които не могат да си имат свои деца. А най не искам да се плащат пенсиите на някакви соц ***, които цял живот са прекланяли глава и са си пили кафетата по администрациите, правейки се, че работят. Ама за съжаление сме социална държава и си помагаме, какво да го правиш.

65

Не ми е многа ясно

преди 4 години

Ако предварително бъде поискано разрешение отнякъде, за да се организира такова парти на открито място, значи ли това, че ако разрешението бъде дадено, там ще присъства патрулка и ще респектира с присъствието си?Как да разграничим партитата с частен характер от тези, които могат да се окачествят като обществени изяви? Кого са длъжни да охраняват хората от МВР?

64

Разсъждавам

преди 4 години

Да не би човекът от ГДБОП да има предвид, че трябва да се вземе разрешение от някоя институция, ако ще се организира на обществено място събитие, на което ще присъстват повече хора? Може и да има такова правило, но откъде да знае човек? Все пак, това не е митинг или шествие с политически характер. Събрали са се млади хора, за да слушат музика.Ако има някакво правило, добре ще е това де се пояснява още в училище, за да знаем.

fallback