Лятото е сезонът, в който често оставяме без надзор нашите домове, за да отидем на почивка или при наши близки в други населени места. А по време на отпуските крадците по-често извършват кражби.

Още по темата
"В нашата компанията нямаме данни за посегателства, когато има охранителна система. Трябва да направим правилен и информиран избор на охранителна компания, на която да доверим имуществото си", каза за "България сутрин" шефът на охранителна фирма Ивайло Христов.

По думите му по отношение на сигурността на домовете има развитие в положителна насока, като вандалските прониквания са намалели значително. По-малко се обръща внимание на заключващи механизми, стана ясно още от думите му.

Христов разясни, че в момента крадците по-малко наблягат на кражбата на битова техника. Търсят се основно пари и ценни вещи. Крадците влизат и проверяват първо спални помещения и всекидневни.

Затова той посъветва хората да не държат големи суми и ценни вещи вкъщи.

"Една алуминиева врата на търговски обект се отваря по-бързо с отвертка отколкото с ключ. Затова трябва да помислим за допълнително механично укрепване", каза още Ивайло Христов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase