Снимка: архив, Булфото
fallback

Случаят с убийството на малкото момиче от сливенското село е много притеснителен. Явно в миналото на младежа, който е задържан за случилото се, е имало много сериозни пропуски, каза в предаването "Денят ON AIR" арабистът проф. Владимир Чуков.

"За да се стигне до подобен тип поведение, явно има институции, които не са си свършили работата – и семейството, и училището също", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му те трябва да си партнират помежду си, да се допълват взаимно.

"Наистина може би учителите трябва да имат повече информация за радикализацията. Има симптоми, основните насоки и белези могат да се дадат на учителите в рамките на семинари, курсове", заяви още събеседникът.

"В България има групи, които се самоизолират от обществото, което е тревожно", подчерта още Чуков. 

По думите му след атентата срещу Шарли ебдо са били дадени милиони за проекти срещу езика на омразата.

"Нека ние не достигаме този етап, а да покажем, че имаме стратегия", каза още той.

Близкият изток наистина е една взривоопасна зона, а Борис Джонсън има по-важни вътрешни дела за решаване от това да се занимава с Иран, смята Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Мунчо

преди 4 години

Абе, Чуков! Учител не може да изгони ПО ЗАКОН ученик от час, дори да се е из...*** на пода, ти за радикализация и симптоми ще ми говориш....

14

е, и

преди 4 години

е, и какво ще направи 1 учител при радикализиран ученик - НИЩО - НИТО ИМА ПРАВАТА ДА ПРАВИ НЕЩО, ДОРИ И "МЪМРЕНЕ" НИТО ЩЕ МОЖЕ ДА МУ СМЕНИ ВЪЗГЛЕДИТЕ. ПРОСТО ТОВА Е ПОРДНАТА БЕЗУМИЦА.

13

Анонимен

преди 4 години

Не заменяйте истината с лъжа. Такива престъпления на мъже спрямо жени са продиктувани от омраза. Прочетете коментарите под статиите за убийства и побоища на мъже над партньорките им и призивите, че трябвало да бъдат убити всички жени. Или коментарите под статиите за интимните отношения между мъже и жени. Също и изключително ceкcyaлни коментари под статиитe за пoпулярни личности - жени в случая. В нормалните държави това се санкционира.

fallback