Снимка: bgonair.bg
fallback



Камбанен звън и Божествена света литургия огласиха Троянския манастир рано тази сутрин.

Православната църква отбеляза един от най-големите християнски празници Успение на света Богородица, който е и храмов празник на Троянския манстир.

По традиция се извърши литийно шествие с чудотворната икона на Пресвета Богородица Троеручица. Тя беше изнесена от манастирския храм и пренесена до мястото, където е извършила първото чудо, разказва Bulgaria ON AIR.

Хиляди миряни се събраха в Троянската света обител, за да се докоснат до чудотворната икона и да се помолят на божията Майка. Според преданието това е денят, в който тя, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си.

На храмовия празник на Троянския манастир "Успение Богородично" миряните бяха посрещнати в Светата обител от звъна на две нови камбани.

Освен тях е монтиран и нов механизъм за задвижването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Мъжът

преди 4 години

с мустаци,който върви първи след игумена и носи една от хоругвите се казва Марио Михайлов,бивш полицай,понастоящем живее в с.Врабево.Истински патриот,родолюбец,един от малкото честни и доблестни мъже,служили достойно и вярно на България!Истински патриот и родолюбец,а не като ония там измислени и самозвани в Народното събрание,дето ен-броя години стоят,дремят или спят за едните партийни субсидий!?!?Поздравления Марчо!Да си жив и здрав!Щастие,успех и късмет и на другите около теб!

18

Анонимен

преди 4 години

Помня като бях малък беше възприето да се целува иконата. Майка ми ме беше завела да изпитам какво е, но когато дойде нашия ред да застанем пред иконата ние само я докоснахме, без да целуваме - дори и на 9 год. ми се стори логично само да пипна, тъй като преди мен я облизаха стотици хора.... Е като се развика един поп, унижини пред всички, беше отвратително, 50 минути не спря да беснее и да хули. Отвратителен спомен.

17

И пак съм прав ...

преди 4 години

Но не съм здрав, а вие не сте прави, но сте здрави. Поредното доказателство, че земният Видар е ***. Христос е ***, защото не приема никой друг освен себе си. Вседържателю ти си лъжа ... Но виждате, че съм прав и нищо няма да направите за да ми помогнете. Бог е садист, който само обича да гледа ...

fallback