fallback

Сексизмът е нормализиран в университетите у нас, смятат студенти от организацията "Студентско общество за равенство". По тяхна идея е направено изследването "Нали знаеш как е", което отразява проблемите на студентките у нас, обясняват Владислав Петков и Доротея Стефанова от студентската организация.

Много студентки се оплакват, че са били докосвани, тормозени и нападани от свои колеги. Те също така са разкрили, че начина, по който са облечени за даден изпит има значение, обясни Владислав Петков

"Искаме да разберем дали има конкретни групи студенти, които се сблъскват с повече трудности. Жените са една такава категория. Изборът на специалност и кариера зависи от пола. Жените имат проблеми с безопасността и начина по-който изглеждат в академична среда. В правилника на университета трябва да бъде сложен член за защита от дискриминация", каза той.

Дорототея Стефанова пък разкри, че техническата база често не е приспособена за жените. Според нея неравенството е силно нормализирано в родните университети.

"Резултатите не са изненадващи. Ежедневно ставаме свидетели на нормализиран сексизъм. Жената постоянно е пресирана да се държи и да изглежда по определен начин. Техническата база не е приспособена към жените. Условията би трябвало да са равни, но това все още не е така. В правилника на университета няма член, който да защитава студентите от дискриминация", обясни Стефанова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

Анонимен

преди 4 години

Ако искате секс срещу едно питие, елате в Студентски град! Университетските преподаватели са в пенсионна възраст и секса не им е приоритет, а и колко студенти ходят на занятия...те работят.

91

pbdan

преди 4 години

В много случаи студентите и от двата пола разказват на родителите си, че този семестър имат 5 изпита и преподавателите искат или 300лв. от момчетата или секс от момичетата. Може и с пари дори и да си момиче. Тия пари са изхарчвани от студентите и снижават силно авторитета на преподавателите. Още повече, че са станали студенти след натист от родителите и да видите сега къде ме навряхте. Ще плащате. Не, че подобни случаи няма, но и преподавателите мераклии предпочитат скъпоплатена професионалистка

90

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 4 години

ПОВЕЧЕТО СТУДЕНТКИ ИСТУДЕНТИ УПРАЖНЯВАТ НАЙ ДРЕВНАТА ПРОФЕСИЯ

fallback