Кадър: Bulgaria ON AIR

Българинът Мартин Стефанов живее в Лапландия, в града на Дядо Коледа - Рованиеми. Работи като туристически гид и всяко лято се прибира в България, за да разказва за приключенията си.

"Попаднах в Лапландия заради образованието си, завърших там магистратура. Преди около 7-8 години осъзнах, че имам много скучен живот. Реших да направя живота си интересен и да започна да правя по-екзотични неща", сподели приключенецът Мартин Стефанов.

Той обясни, че е избрал Лапландия, защото харесва северната култура и природа.

"Хората трябва да знаят, че Дядо Коледа съществува. Аз лично го познавам и съм го виждал много пъти. Всяка зима, когато съм там, почти всеки ден се виждаме", заяви Стефанов.

Той сподели, че пикът в Лапландия е покрай Коледа, но туристическият сезон трае от септември до април, защото през тези месеци може да се наблюдава Северното сияние.

"В България приключенствам и снимам приключенията си в Youtube канал. Мисля, че задължение на всеки човек, който открие нов свят и си подобри начина на живот, е да сподели това нещо с останалите. Аз точно това правя", разказа Стефанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че една от причините да прави видеата си, е да представи страната ни по по-добър начин.

"Запалих много чужденци да посетят България и ги избавих от стереотипите като Слънчев бряг. Показвам им планините и културни забележителности" сподели туристическият гид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase