Снимка: БТА

Трафикът през ГКПП Кулата и ГКПП Маказа за гръцкото море се нормализира през последните седмици. Това отчете пред депутатите МВР шефът Младен Маринов, който участва в парламентарния контрол преди ваканцията на НС.

Маринов беше питан от народни представители как ще се реши проблемът със задръстванията на "Маказа" при засиления пътникопоток през летните месеци.

Още по темата
Министърът каза, че трафикът към съседката ни е увеличен с 25% и изброи мерките, които са взети за облекчаване на преминаването – командироване на още служители, мобилни екипи в зоната за контрол, отделяне на автобусите за проверка, разделяне на трасетата за такива за граждани на ЕС и за граждани на трети страни, когато има възможност и др.

Маринов съобщи, че гръцката страна поела ангажимент за реципрочен брой служители, но само за юни.

На сходен въпрос отговори и финансовият министър Владислав Горанов – за неудобства, свързани с преминаване и престой на „Маказа“. Горанов посочи, че засиленият трафик е във връзка със силния интерес за почивка по гръцките плажове и обеща, че ще създаде организация за подобряване на битовите условия на пункта още в близките дни.

Министърът каза, че през следващата година се предвижда разширяване на ГКПП Маказа - доизграждане на навес, осветление, доставка и монтаж на светещи надписи и решаване на битови въпроси.

"Години наред не е инвестирано достатъчно в тези пунктове, а нужните инвестиции са огромни", коментира Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase