fallback

В центъра на София се провежда протест под надслов "Българските деца не се продават". Освен в България, протести има в Румъния, Литва, Италия и Испания. Родителите искат спиране на стратегията за детето.

Според тях, приетите през пролетта закони дават голяма свобода на социалните служби да отнемат деца от родителите им. Демонстрацията ще приключи пред норвежкото посолство в София, пише Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


Протестът е част от серията такива, които до момента са проведени. Такъв ще има и в Италия. Той е в подкрепа на Национална група "Не на Стратегия за детето 2019-2030".

Поводът за протестите  е случаят на малката София, чието име е измислено, за да се запази самоличността й. Майка й е българка, а детето и семейството й са живели в Италия.

През 2018 г. София е била неправомерно отнета от майка си заради подаден иск от училището, в което е учила. И до днес родителите ѝ все още не могат да се виждат с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Венци

преди 4 години

Ми то тия дето си присвоиха Българската територия след 1989 година са същите дето я Окупираха на 9ти Септември 1944.

80

Нечий мнение

преди 4 години

Българските деца не се продават ?!Българската територия продава ли се ?Онези които си присвоиха тази територия през далечната 1989 година, те знаят ли какво е значението ?А и още нещо - Знаят ли каква е разликата между ТАРИКАТ и БОЖЕСТВО !?

79

Анонимен

преди 4 години

ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ДЕТЕТО, А СИ ПРАЩАТ ДЕЦАТА ПО 10/12 ЧАСА НА ДГ В ПРЕТЪПКАНИ ГРУПИ- КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗАГРИЖЕНИ РОДИТЕЛИ, КОГО УВЕДОМИХТЕ, КОЛКО РАЗГОВОРА С ПСИХОЛОЗИ НАПРАВИХТЕ ДЕЦАТА ДА СА ПЛЪТНО ДО МАЙКАТА, ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА Я СМЕНИ, ЗАЩО СЕ ДОПУСНА МАЙКИТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ПО ГРАДИНКИ И МОЛОВЕ, А ДЕЦАТА В ДЕТСКАТА ГРАДИНА ИЛИ ПО ЦЯЛ ДЕН В УЧИЛИЩЕ- НЯКОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА ДА КРЕЩИТЕ НЕ СИ ПРОДАВАМЕ ДЕЦАТА- ДОКАТО ДЕЦА И ВНУЦИ ВИСЯТ В ДГ ПО 12 ЧАСА- ЛИЦЕМЕРИ.

fallback