Кадър: Bulgaria ON AIR

Разводът в "Обединени патриоти" е трябвало да се случи още преди година, смята депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

"Един проблем се решава в зародиш. Колкото по-рано се отреже болната част, толкова по-бързо заздравява раната", коментира той в "Денят ON AIR" труса в т. нар. малка коалиция.

Според депутата е трудно да се каже кой е виновен за пробойните.

"Може би и трите формации имат някаква вина, но до този момент не съм видял ние от НФСБ, независимо от помията, която се изливаше от Симеонов, докато беше вицепремиер, с искания за оставка, за оттегляние, които бяха директно отправени пред журналисти в МС, да бъде отвърнато по този начин на г-н Сидеров", каза Апостолов по Bulgaria ON AIR.

По думите му идеята на коалицията била да се обединят всички патриотични формации и те да имат достойно представителство. В тази връзка той посочи, че инициатор за създаването на коалицията бил лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, а не лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

"Не може човек, с когото си тръгнал на война или да правиш нещо, подписал си се на опредлена платформа и в един момент да почне да клати лодката, в която се намирате и двамата", упрекна депутатът Сидеров.

По думите му това не е морално и нарушава принципите на Коалицията и сега без единия партньор тази лодка ще бъде много по-стабилна.

"Тези 20 души вече няма да се делят. Дори да има противоречия между ВМРО и НФСБ, те ще се изграждат и ще се излиза с единна позиция по въпросите. Няма никакви притеснения за съществуването на коалицията", посочи той.

Апостолов обясни, че подписите на тримата лидери от "Обединени патриоити" не са в един щемпел под коалиционното споразумение. Това позволява на "Атака" сами да преподпишат коалиционното споразумение с ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase