Слънчев и топъл ще бъде днешният ден. Следобед над северните и планинските райони обаче ще се развие купеста облачност и на отделни места там краткотрайно ще превали. Вятърът ще отслабне. Температурите леко ще се повишат, като максималните ще бъдат между 28° и 33°, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Виолета Манчева.

Над Черноморието времето ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър следобед ще отслабне. Максималните температури ще са около 27-29°, а температурата на морската вода - 25-27°.

Над планините също ще преобладава слънчево време. Следобед на някои места са възможни краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър, по билата - умерен северозападен вятър.

В петък ще бъде слънчево, почти без валежи, с купеста облачност следобед над планините. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 29° и 34°.

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планините и планинските райони в западната половина от страната ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса.

В неделя вятърът отново ще се ориентира от север-северозапад, ще бъде до умерен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase