fallback

Нови законодателни промени ще засегнат всеки един шофьор у нас. Част от тях са да се премахне от КАТ първата регистрация на автомобили и да се забрани регистрацията на возила с десен волан.

В "България сутрин" председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев обясни, че част от предвидените промени ще са доста полезни. Той припомни, че законът все още не е приет, а тепърва ще се обсъжда какво в крайна сметка да стане факт.

Oще по темата
Панчев обаче уточни, че идеята е да се забранят не всички автомобили с десен волан, а само товарните и автобусите. По думите му това е добра идея, тъй като те създавали предпоставки за произшествия, особено когато се движат по двулентов път поради липса на видимост.

Председателят на СБА коментира и готвените ограничения на ремонтите, които всеки ще може да прави по колата си.

В момента е разрешено да си сменим гумите и крушките, но не е позволено да си сменяме сами маслото и свещите. Причината е, че при смяната на маслото не се знае то къде ще се съхранява, къде ще бъде изхвърлено, каза той.

Председателят на СБА обаче бе категоричен, че все още има някои недомислици в закона, които вероятно ще бъдат изчистени.

"Даването на възможност за регистрация извън КАТ е полезно. Има обаче проблем - гражданите пак ще трябва да идат дотам, за да си получат документите. Това не е много удачно, тъй като един път трябва да си оставиш колата, а след това да идеш да си вземеш документите. Това е двойно разкарване", разясни Панчев пред репортера на Bulgaria ON AIR Благой Цицелков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

шафиорчето до

преди 4 години

Умен мъж си,но не това е проблема,а това ,че има още 7 таквиз като теб-"умни".

38

i'm

преди 4 години

Отдавна трябваше да се забрани регистрация на автомобили с десен волан. Може да се внасят, но без право на движение по пътищата на страната. Да им се прави регистрация единствено за части. Мног е близо до акъла, но от къде толкова акъл в родната администрация?

37

Загрижен

преди 4 години

А моторите с десен - тях кога??? Колко мотоциклетисти още трябва да загинат по родните пътища, докато Правителството вземе мерки??????????? ДОКОГА!!!

fallback